Viime viikon sunnuntaina päätettiin paimennuskausi ja tällä viikolla Tiinan lampaat lähtivätkin paremmille laidunmaille ja ihmisten joulupöytiin :( Viljo treenasi jälleen pari kierrosta. Eka kiekka oli hiukka huono, vähän sellaista sähläämistä ja päämäärätöntä pyörimistä. Tokalla kierroksella päätin sitten tsempata, laitoin Viljon liinaan ja treenailtiin poispäinajoa. Ja VAU sehän toimi ensimmäistä kertaa ikinä :) Nyt Viljon menoa ei liina haitannut ja saatiin monta hienoa, onnistunutta pätkää. Viljokin oli jotenkin paljon rauhallisempi ja keskittyneempi! Joten ei muuta kuin ensi kesää odotellessa :D

Tokoa olen treenaillut sekä yksin että kimpassa. On sujunut aika vaihtelevasti.. Mouhijärven tiistaisissa(?) treeneissä Viljo oli ihan kuutamolla :) Ei oikeasti onnistunut yhtään mikään.. Viljo sinkoili sinne tänne, ei löytänyt palkkaleluja, ei löytänyt ruutua, kävi niin kuumana että valutti kuolaa varmaan pari litraa tunnarikapuloiden päälle etsiessään sitä oikeaa ja häröili kaikkea muutakin ihan ihmeellistä :D Näytin Marialle myös miten olen viimeaikoina yrittänyt korjata Viljon seuraamista.. Maria ei kuitenkaan tuntunut olevan kovinkaan vakuuttunut metodin toimivuudesta :P Viljo ei ehkä pomppinut niin paljoa kuin aikaisemmin, mutta kuulemma kauhoi etujaloillaan senkin edestä :) Vaikeaa!!

Hyppyharjoituksia olen myös jatkanut säännöllisesti ja tässäkin on edistystä tapahtunut :) Viljo on oppinut tekemään painonsiirron paremmin ja sen hyppytekniikka näyttää suurimmaksi osaksi jo melko hyvältä. Myös se vaikea pidennysharjoitus (missä Viljo on aikaisemmin joko kiertänyt tai yrittänyt ali tai alkanut hakemaan hypylle) sujuu nykyään hienosti :) Tosi hienoa nähdä, että treeni oikeasti tuottaa tulosta!!!

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Toivon liikkuminen ei näytä taaskaan yhtään hyvältä :( Yritin aloitella senkin kanssa hyppytekniikkaharjoituksia + hioa kontakteja (toiveissa palaaminen agilitykentille tulevana keväänä/kesänä). Ei valitettavasti kuitenkaan taida onnistua :( Jalka ei vaan enää kestä kovaa treeniä :((( Ilmeisesti myöskään hallissa treenailu ei sovi, sillä Toivo on ollut välillä myös tokotreenien jälkeen aika huono (johtuu todennäköisesti siitä, että hieman luistelee hallissa). Liikkuminen on treenien jälkeen epäpuhdasta, Toivo saattaa jäähdyttelyn jälkeen ontua, ei pysy lenkillä ravissa ja laukkakin on sellaista voimattoman näköistä pupulaukkaa :((( Itse olen ihan rikki, surullinen ja pettynyt tähän tilanteeseen. Tosi kurjaa kun koira ei vaan tule kuntoon.