Tänään olen ollut niiiiiiiin tyytyväinen Viljoon :)

Aloitimme rakennusetsinnällä Parman tehtaalla Kangasalla. Tehtaassa oli useampikin vaarallinen paikka, joihin koiraa ei saanut missään nimessä päästää (mm. syvä vesikouru, josta koiraa ei olisi varmasti saanut ylös, jos se olisi sinne tippunut:( ). Ritilärappusia, kierreportaita ja muitakin haasteellisia paikkoja tehtaasta löytyi runsaasti :)

Viljollahan ei ole pahemmin rakennusetsinnöistä kokemusta, joten en osannut etukäteen edes arvioida kuinka se uskaltaa rakennuksessa kulkea. Laitoimme sille kuitenkin rohkeasti kaksi maalimiestä piiloihin, joita en etukäteen tiennyt.

Viljo yllätti erittäin positiivisesti. Sitä ei tehtaassa jännittänyt yhtään :) Se kipitteli reippaasti kaikkialle, kiipeili ritiläportaita ja liikkui kapeilla ylätasanteilla varmanoloisesti (tosin tietysti turvallisesti hihnassa, kun en uskaltanut ottaa riskiä, että se olisi tipahtanut tms.). Ainoa työskentelyä haittaava seikka oli se, että Viljo ei missään vaiheessa oikein tajunnut olevansa töissä :) Ennemminkin se taisi luulla olevansa päiväkävelyllä kivassa paikassa :)) Maalimiehiin Viljo reagoi hajun saatuaan ja hyvin myös heidät paikallisti, mutta väliajat se humputteli omiaan, yritti purra kenkiäni ja repiä hihnaa :)) Siltikin olin harjoitukseen erittäin tyytyväinen. Tärkeintä kuitenkin on, että koira liikkuu reippaasti ihan missä tahansa ja pysyy toimintakykyisenä kaiken aikaa. Reagoi hajuihin ja yrittää paikallistaa sisukkaasti :) Kaikki muu tuleekin sitten kokemuksen ja opetuksen kautta :))

Tehdastreeneistä matkasimme suoraan Pyörönmaahan ja paimentamaan :) Viljo oli sielläkin tosi pätevä <3 

Teimme pari suht lyhyttä harjoitusta. Minä kuljin jälleen lauman edellä ja Viljo fiilisteli perässä :) Osan ajasta peruuttelin ja osan ajasta kävelin etuperin tehden kahdeksikkoa. Ja Viljami huolehti lauman koossa pysymisestä ja käänteli lampaita nätisti oman liikkumiseni mukaan. On se vaan taitava <3 En millään malttaisi odottaa ensi kesää ja sitä, että pääsisin sitä ihan oikeasti kouluttamaan. Tämä kausi kun kuitenkin taitaa jäädä fiilistelyn ja sytyttelyn asteelle.

Veli-Into ja Katikin olivat paimentamassa ja aina vain paremmalta ja paremmalta heidänkin menonsa näyttää :)  Hienoa! Olen aivan varma, että teistä tulee vielä tosi hyviä :))