Iltapäivästä käytiin Hanna O:n kanssa esineruutuilemassa ja jäljestelemässä Pirkkalassa.

Esineruutu (jyrkässä rinteessä, paljon kiviä ja paikkapaikoin myös aika hankalakulkuista maastoa). Ruudun koko ehkä 30x50 m.  Kolme isohkoa esinettä (lompsa, ballerinatossu ja joku jota en enää muista :). Esineiden paikat: oikeassa takakulmassa, rinteessä aika takana ja lähiesine kuopassa kahden kiven välissä, 

Viljo olisi voinut olla parempi. Yritin lähettää useampaankin otteeseen vasempaan takakulmaan (joka oli alueen matalin kohta), mutta Viljo kaarsi kerta toisensa jälkeen oikealle ylös rinteeseen. Esineet palautuivat kuitenkin suht nopeasti ja varmasti. Ainoastaan ohjattavuus tänään huonoa :(

Toivo oli tosi hyvä!!! Aloitin senkin kanssa alueen vasemmasta kulmasta ja se jopa eteni kertalaakista suoraan vasempaan takakulmaan!!!!! USKOMATONTA :) Muutenkin Toivo eteni tänään sinne minne pitikin, oli rauhallinen, tarkka ja tehokas! Kolme nopeaa pistoa ja esineet olivat mulla :)))

Sitten jäljille :)

Viljon jälki oli n. 300-400m pitkä. Siinä oli useampikin kulma ja aivan jäljen lopussa kaksi keppiä suurinpiirtein 15m välein.  Jäljen ikää en enää muista. Ainakin tunnin vanha??  Janan pituus tällä kertaa vain n. 10-15m. Viljo oli loistava!! Se lähti matkaan hirmuisella innolla (niinkuin aina:), eteni janalla suoraan ja ampaisi jäljen kohdatessaan jopa oikeaan suuntaan. Jäljen ajo oli vauhdikasta, mutta myös suht tarkkaa. Kulmissakaan Viljo ei tällä kertaa pahemmin pyörinyt :). Keppejä ei olla paljon harjoiteltu, mutta ei onneksi mitään ongelmia :D Nosti tosi hienosti ensimmäisen kepin ja tähän sitten lopetinkin (toinen keppi oli vain siltä varalta, että ajaa ekasta yli).

Toivon jäljellä oli mittaa n. 400-500m. Kulmia jokunen ja lopussa kaksi keppiä samalla tavoin kuin Viljollakin. Janakin suurinpiirtein samanmittainen kuin sir Williamilla. Toivo oli myös loistava. Tosi hieno jana!! Eteni rauhallisesti, tarkasti suunnan huolella ja sitten mentiin :) Yhdessä kulmassa pienen pieni pyörähdys, mutta muuten ajoi kuin juna. Eka keppikin nousi loistavasti ja tähän lopetin Toivonkin kanssa. Hyvähyvä :) Jännä nähdä millä mallilla keppi-ilmaisut ovat nyt sitten NOM:eissa. Olen nimittäin ajanut etupäässä yhden korkeintaan kahden kepin jälkiä.. 

Illan tokot. Takutien kentällä kisatreeniä illalla/yöllä. Tein vain Viljon kanssa. Toivo pääsi hillumaan "kisojen" jälkeen kentälle ja tein sen kanssa hyppynoudon (loistava:), idarin (tosi hyvä) ja luoksetulon (eka stoppi huono, josta huomautus ja palautus lähtöpisteeseen. Tämän jälkeen tosi hieno suoritus:). Lisäksi hieman kaukoja (yli-innokas:) ja temppuja (osasi jotain ihme heilutuksiakin, joita ei ole edes koskaan harjoiteltu..).

Viljon suoritus:

  • Istuminen. Hyvä!
  • Paikallamakuu. Alku ja paikallaolot tosi hyviä. Loppukuvioissa annoin käsiavun istumiseen, kun epäilin ettei ehkä nouse.

Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa. Eka pätkä: luoksetulo, ruutu, ohjattu. Toinen pätkä: seuraaminen, idari, hyppynouto, tunnari, kaukot.

  • Luoksetulo. Sairaan huono :( Tuli kehäänkin jotenkin huonolla ilmeellä. Jätettäessä oli vissiin säikkynyt jotain ääniä tai ainakin pälyillyt taakseen. Ilmeisesti tästä johtuen lähti liikkeelle vasta toisella käskyllä ja oli kokonaisuudessaan hidas. Pysähdyksetkin huonoja, ei edes yrittänyt. Ei myöskään vastannut liikkeen jälkeen kehuihin oikein mitenkään.
  • Ruutu. Merkille menossa banaani + meni hitaasti ja jätti vajaaksi. Ruutuun lujaa ja lujaa myös ruudusta yli.. Palasi kuitenkin takaisin ja loppukuviot hyvin.
  • Ohjattu (vasen). Annoin merkille menoon käskyn "merkkiMENE", jolla ihan sairaan hyvä ja nopea merkki :) Kapulalle meno hyvä ja kapulanottokin siisti. Palautus hidas.
  • Seuraaminen. Mun mielestä aika ok :) Alussa jokusen kerran pompahti ja vähän painoi. Tasoittui kuitenkin nopeasti. Raati oli kirjoittanut palautelappuseen seuraavaa: pomppii, ylityöskentelee vasemmalle käännöksissä ja paikalla käännöksissä. Juoksussa täyskäännös huono (pitäis varmaan tehdä oikean kautta..)
  • Idari. Tosi hyvä. Kulmat olisivat ehkä voineet olla vähän siistimmät ja istumiseen annoin pääavun (tätä ei raati tainnut huomata:)
  • Hyppynouto. Tästä alkoi alamäki :( Periaatteessa ihan hyvän suoritus, mutta Viljon ilme ei näyttänyt yhtään hyvältä :( Kilisytti ja toi kapulaa pää pitkällä :(( Tästä palkkasin, sillä palautusvauhti kuitenkin vaikeuksista huolimatta ihan ok.
  • Tunnari. Huono. Meni vauhdilla ja löysi heti oman, nosti, tiputti ja alkoi varmistelemaan. Palautti hitaalla ravilla :( Tässä ei taaskaan vastannut kehuihin.
  • Kaukot. Paskat :( Oli kuulemma jo jätettäessä ollut järkyttyneen näköinen ja poissaoleva. Vasta toisella käskyllä maahan ja vaihdot ihan syvältä. Jähmeitä/ei pystynyt tekemään, stressasi ja rauhoitteli. Itsellä huono, paska ja pettynyt fiilis, kun koira ei vaan toimi :(( Muutenkin ihan perseestä lopettaa tälläiseen suoritukseen. Suurin osa liikkeistä meni kuitenkin tosi hyvin ja sitten lopussa totaaliromahdus :( Yritin vielä kisan jälkeen nollata tilannetta, mutta eihän se enää sieltä noussut :(((