Taas on viikko vierähtänyt. Ja kiireinen viikko on ollutkin :)

Ma käväistiin raunioilla. Viljolle neljä maalimiestä ja pimeydestä johtuen käytössä ainoastaan etukasa. Meni oikein hyvin. Viljo oli nopea ja tehokas :)

Ti illan vietin hallitalkoissa ja koirat lomailivat. Tai no, hieman otin seuraamista lenkin yhteydessä ja vähän namijuttuja kotona :)

Ke tokoiltiin Sarin ja vesikoirien kanssa Niihamassa. Toivo teki seuraamista (ei hyvä :( Nyt liikkuu voimakkaasti sivusuunnassa väistäen ja tiivistäen jalanliikkeen tahtiin). Tein vaikka kuinka kauan ja välillä vähän hermostuinkin, mikä vain pahensi tilannetta :( Lopulta megalomaanisen pitkän ja tylsän seuraamisrupeaman jälkeen alkoi tasaantua ja lopussa jo ihan ok. Plääh :(( Luoksetulon stoppeja tein myös ja nämä onnistuivat hyvin :) Nyt haluaa oikeasti pysähtyä, eikä valu tulemaan kuin ameeba. Kaukot olivat myös loistavat. Näissähän on viimeaikoina ollut hieman yli-innokkuutta, mikä on heikentänyt tekniikkaa, mutta nyt tosiaan hyvin :) Ruutua ja vauhtinoutoa vielä loppuun. Hienosti :)

Viljon kanssa otin seuraamista (yli-innokasta). Ruudun oikeaa paikkaa läheltä sekä merkillemenoa
namilla (nämä hyvin:). Lisäksi kokeilin kaukoja ja luoksetulon pysäytyksiä (aika ok). Jääviä otin sekaisin ja iloisesti sekoittelee.. Huoh, ei auta kuin treenata. Viljo oli kaikenkaikkiaan aika virtaisa :)

To iltana rakennusetsintää ratinassa VERA:n tiloissa. Viljolle neljä maalimiestä, joista kolme vaikeisiin piiloihin ja yksi helpohko.

Ensimmäinen oli varsin haastava. Maalimies oli sulloutuneena ison hyllykön oikeassa alareunassa olevaan aivan käsittämättömän pieneen kaappiin ja kaapin edessä oli iso puinen kelarulla. Kaikenlisäksi Viljo sai maalimiehestä hajun joko suoraan seinän läpi tai sitten jotain ihme ilmastointikanavaa pitkin toisesta huoneesta!! Se reagoi tosi voimakkaasti, kiipeili pitkin seiniä ja etsi ja etsi. Olin itsekin aivan satavarma, että kyseisessä huoneessa on pakko olla maalimies ja pistin Viljoa kerta toisensa jälkeen etsimään uudestaan ja uudestaan huoneen jokaisen kolosen. Lopulta minulle kerrottiin, että huone on tyhjä ja kehotettiin siirtymään seinän toisella puolella olevaan huoneeseen :) Tämän jälkeen Viljo paikallisti maalimiehen nopeasti. Se siirsi kelan tieltään ja liimasi nenänsä kaapin oveen :)) Ovea se ei pystynyt itse aukaisemaan, joten minä autoin.

Herkunsyöntien jälkeen jatkoimme matkaamme rakennuksen toiseen siipeen. Viljo liikkui reippaasti ja vauhdikkaasti (hieman liiankin..) ja pienen juoksupyrähdyksen jälkeen se sai jälleen hajun ja kurvasi yhteen toimistohuoneista. Huone näytti kuitenkin aivan tyhjältä. Siellä ei ollut huonekaluja, kaappeja ei mitään muuta kuin pelkät lattiat ja seinät. Kiusaus olla luottamatta koiraan olisikin varmasti ollut suuri, ellen olisi itse ollut maalimiehenä samanlaisessa piilossa (maalimies  nimittäin seisoi ikkunalaudalla piiloutuneena verhon taakse:)) Viljo ei millään voinut käsittää mistä haju tuli :) Se juoksenteli ympäri huonetta, pomppi seinille ja haisteli tooosi tarkkaan ikkunan alapuolella olevaa patteria. Voimakkaimmillaan haju näytti olevan ikkunaa vastapäätä olevassa seinässä ja tähän kohtaan Viljo jatkuvasti hakeutui. Ohjasin sitä etsimään ikkunan luota, mutta siltikin kesti tosi kauan, ennenkuin se viimein bongasi maalimiehen.

Kolmas maalimies oli piilossa komerossa ja tämä oli helppo. Heti hajun saatuaan Viljo tarkensi nopeasti komeron ovelle, keplotteli nenällään oven auki ja löysi maalimiehen :)

Viimeinen maalimies oli jälleen yläkerran pukuhuoneessa, piiloutuneena yhteen pukukaappiin. Tässä vaiheessa Viljo alkoi olla jo vähän väsynyt ja läähätti voimakkaasti, joten se ehkä hieman haittasi tarkennusta.. Hyvää työtä sir William jokatapauksessa teki :) Se tunkeutui tälläkin kertaa vaikka kuinka moneen kaappiin ja etsi sisukkaasti. Lopulta uurastus palkittiin ja palkkioksi hyvästä työstä kissanruokapurkki :D

Pe iltana pelastuskoiraryhmämme kokoontui koskikeskuksen Pizza Raxiin herkuttelemaan ja suunnittelemaan tulevaa. Käytiin lävitse niin jokaisen omia tavoitteita kuin treenien kehittämistäkin. Hauska ja hyödyllinen ilta, vaikka ihan liikaa tulikin syötyä..

La korkkasimme hallikauden :)) Agilityseurallamme on tänä talvena käytössä lämmin sisähalli neljänä päivänä viikossa ja siellä treenaaminen on kyllä aivan luksusta! Loistava upouusi mattopohja ja treeniaikaa yllinkyllin :)))

Olin suunnitelut liiteleväni Toivon kanssa oikein kunnolla, mutta Toivo-pirulainen teloi itsensä melkein heti, enkä pystynyt sitten ottamaan oikeastaan yhtään mitään :(( Hitto, Toivo on tätä nykyä jatkuvasti saikulla :( Tällä kertaa se onnistui halkaisemaan yhden kyntensä pituussuunnassa aivan juureen saakka :((( Ei tosin näyttänyt olevan moksiskaan, eikä edes onnu, vaikka kynnenydin on näkyvissä kokomatkalta.. Yhyy!!!

Viljon kanssa tein hieman keppejä sekä tietysti putkeenmenoja :) Lisäksi kokeilin puomia. Tämä meni loistavasti!! Viljo on mennyt puomia viimeksi varmaan joskus viime talvena, eikä kovin montaa kertaa silloinkaan. Otin aluksi pari kertaa niin, että nostin Viljon alastulolle ja annoin siitä singahtaa lätkälle. Tässä ei mitään ongelmaa, joten koitin sitten kokonaisena. Ekalla kerralla hieman himmasi ylhäällä ja pari kertaa valahti kontaktilta maahan. Tämän jälkeen täydellisesti :) Tulee miljoonaa ja pysähtyy lätkälle kuin seinään :))
 

Tokoakin ennätin ottaa. Vamma-Toivolla pikkaisen seuraamista (liian innokas ja nyt myös edisti:( ). Lisäksi kaukoja. Ihan hirveää kun otin läheltä. Aivan ylikierroksilla ja pomppi & hillui vähän jokasuuntaan :( Kisamatkalta sensijaan suht jähmeä, eikä kyllä liikkunut milliäkään.. Hmm.

Viljo puuhasteli kaikenlaista pientä. Ruutua, merkkiä, kaukoja (hyvin) ja seuraamista (vähemmän hyvin). Lisäksi kokeilin luoksetulon pysähdyksiä, mutta en saanut oikein sellaisia kuin haluaisin. Pysähtyi kyllä ihan ok, mutta vähän voimattomasti. Sama ongelma myös suorissa luoksetuloissa. Sellaista pikkusievää menoa, mistä en itse yhtään tykkää :(

1884726.jpg