Eilen kimppatokoiltiin Riitan ja Tiinan kanssa. Hulvatonta menoa ei voi muuta sanoa. Koirat olivat varsin vallattomia :)

Tämä päivä vierähti myös kentän laidalla. Olin pyytänyt Riittaa ja Pekkaa pitämään tokokoulutusta Takuteille ja tietysti siihen sitten itsekin osallistuin :) Kaikinpuolin onnistunut päivä!! Loistavat kouluttajat, paljon hyviä vinkkejä ja vanhan muistuttelua, hyvää seuraa ja varmasti myös monta tyytyväistä koiranohjaajaa :)) Sääkin mitä mainioin. Aurinkoista ja lämmintä :)

Viljo:

  • Seuraaminen. Tätä hinkattiin jälleen, vaikka eipä tästä koskaan taida mitään tulla :P Viljo ei ollut nyt ollenkaan niin vallaton kuin perjantaina, mutta vähän kuitenkin. Kokeiltiin huomauttaa kun pomppii ja ihan suht ok toimikin. Ainoa ongelma tässä on oma ajoitukseni (joka tuntuu olevan aina myöhässä :( ). Viljon koivetkin elää niin omaa elämäänsä, että on vaikea päättää mitä hyväksyy ja mitä ei ;o) Lisäksi epäilen Viljon turtuvan huomautuksiin tosi nopeasti. Jatkan kuitenkin kokeiluja :)
  • Tunnari. Ongelmana hirmuinen vauhti kapuloille mennessä ja tästä aiheutuva hätäinen työskentely. Ratkaisuna testattiin koiran pysäyttämistä ennen kapuloita. Viljo stoppasi käskystä oikein kuuliaisesti ja rauhallisesti tönötti paikoillaan. Aika kauan jouduin silti odottelemaan, ennenkuin oikeasti alkoi rentoutua ja pystyin antamaan luvan jatkaa työskentelyä. Tämä voisi olla ihan toimiva tapa Viljolle? Nyt ei ehkä vielä täysin tajunnut ideaa, mutta varmasti jo muutaman kerran jälkeen :)) Toisena vaihtoehtona kokeiltiin jarruttaa vauhtia laittamalla lihapullan palanen kapuloiden eteen. Tätä olen joskus tehnytkin ja tässä on ongelmana se, että Viljo ei aina malta niellä namia :) Kapulaa nostettaessa suuhun jemmattu nami sitten tietysti tippuu ja sen jälkeen on pakko tiputtaa kapula ja ottaa uudestaan nami. Ja tätä tietysti jatkuu ja jatkuu loputtomiin eikä kapula koskaan päädy minulle asti :)) Tällä kertaa kuitenkin onnistuttiin. Lihapulla päätyi kerrasta vatsaan asti ja kapula tuotiin minulle.
  • Koulutuksen päätyttyä otin Viljon kanssa vielä Zetaa järjestyksellä I-M-S. Asennot muuten ok, mutta en edelleenkään luota siihen istumiseen. ARGH!! Riitta sanoi, että istahti tosi hyvin ja siltikin mun on p-a-k-k-o varmistella ja kurkkia taakse. Äh :( Seisomisessa kääntyi aavistuksen. Outoa :-/ Seuraaminen läpi koko liikkeen oli aika järkkyä ja Riitta oli sitä mieltä, että jos kovasti pomppii niin ei kannata pysäyttää (ennakoi stoppeja)
  • Kisamainen Luoksetulo tehtiin myös ja se oli tosi hyvä :) Noo, seisominen olisi voinut olla vieläkin napakampi ;o))
  • Lopuksi näytin Riitalle vielä Viljon huonoa tasamaanoutoa painavalla kapulalla. Ei ollut kovinkaan huono :) Sir William lähti kuin raketti, kajautti kiinni kapulaan niin että pamahti (olin ihan varma että nyt meni hampaat poikki!!) ja tämän jälkeen pinkoi vauhdilla takaisin. Oh-hoh. Ehkä Viljon paras palautus isolla kapulalla ikinä!! :-O Joku virittely tms. on kyllä pakko opettaa kun painavammilla kapuloilla treenaa!! Nyt ei osaa yhtään varautua ja iskee kiinni niin lujaa, että kohta on hampaat kurkussa :((

Metku:

  • Seuraaminen. Riitan mielestä näytti oikein hyvältä. Metku keskittyy hyvin ja työskentelee kivasti :) Perusasennot kaikki hyviä, pidemmillä suorilla aukeaa välillä ulospäin ja vasemmalle käännöksiä pitäisi taas muistutella mieliin (nyt osan pomppasi). Palkkausta pohdittiin myös. Olen tehnyt sekä nami kädessä että ilman. Riitan mielestä ilman namia oli parempi ja rennompi. Nami nostaa päänasentoa ylemmäksi, kääntää kaulaa taakse ja saa aikaiseksi vähän samantyyppisen seuraamisen kuin Toivolla. Paikka sen sijaan ei siirry yhtään taaemmaksi (tätä mieltä olen itsekin ollut, vaikka olenkin nami kädessä seurauttanut juuri siitä syystä että haluan paikkaa taaemmaksi:).
  • Seisomiset. Näitä tein sekä lelulla että namilla. Riitan mielestä molemmat tavat näyttivät oikein toimivilta ja Metku stoppaa hyvin. Itse tosin kaipaisin vieläkin enemmän voimaa stoppiin :) Nyt tekee ihan ok, mutta pystyy kyllä kotitreenien perusteella myös paljon parempaan. Lelulla jonkin verran aijaa, joten koska kerran nami toimii hyvin niin sitä myös kannattaa käyttää.
  • Nouto. Metku on niin pikkuruinen, ettei siitä pk-koiraa tule ja tästä syystä olenkin päättänyt vaihtaa noudot ja luoksetulot suoraan sivulle. Tätä sitten testailtiin. Rohkeasti vain kokonainen nouto ja pieleenhän se meni :P  Itse nouto ihan ok (palautus olisi voinut olla nopeampi), mutta eipä Metku tietystikään osannut avuista huolimatta kiepsahtaa kapulan kanssa sivulle. Yllättävää :P Kokeitiin sitten lähempää. Pari kertaa kapula tippui kääntymisen aikana suusta ennenkuin Metku pääsi juonesta kiinni. Tämän jälkeen sujui tosi hyvin!! Metku on kyllä niin kultainen <3 Se yrittää niiiiin kovasti ja haluaa aina tehdä oikein :))